Terrasverwarmer

Terrasverwarmer

Een terrasverwarmer is zeer aangenaam tijdens koude dagen of frisse avonden. Ze zijn ideaal voor op je terras, in je tuin of op je balkon. Bovendien heb je de keuze uit verschillende soorten terrasverwarmers. Je hebt een terrasverwarmer op gas of elektriciteit. Maar daarnaast heb je ook de keuze tussen een staande verwarmer of hangers. Terrasverwarming stijgt in populariteit. De meeste mensen met een tuin of terras genieten van het gezellig buiten zijn. Een terrasverwarmer zorgt er dan ook voor dat deze momenten steeds meer en langer kunnen plaatsvinden. Kortom, het loont zeker en vast de moeite om hier eens wat dieper op in te gaan.

Terrasverwarmer: overzicht

No post found

Terrasverwarmers zijn er volgens smaak en voorkeur. Er zijn verwarmers op gas, op elektriciteit. Je hebt hangende modellen of vrijstaande modellen. tegenwoordig zijn er ook al heel wat moderne designs terrasverwarmers, met of zonder afstandsbediening… Kortom, die frisse zomeravond mag geen spelbreker meer zijn. De keuze is groot.

Terrasverwarmer op gas

Een terrasverwarming op gas is populair en heeft heel wat voordelen:

 • geen elektriciteitskabel meer nodig
 • gemakkelijk verplaatsbaar
 • mooi vlam voor een gezellige sfeer
 • veel warmte
 • overal te plaatsen

Voor een terrasverwarmer op gas heb je een gasfles nodig. Deze verwarmers zijn over het algemeen iets duurder dan de elektrische heaters.

Terrasverwarmer op elektriciteit

De meest gekende terrasverwarmers zijn die op elektriciteit. Ook hier zijn er heel wat voordelen aan verbonden:

 • populair
 • gebruiksvriendelijk
 • goedkoper dan op gas
 • ideaal voor kleinere ruimtes
 • geen gesleur met gasflessen
 • de ruimte blijft een vrije doorloop behouden

Hou er wel rekening mee dat je met je elektriciteitskabels zit. Deze kan je uiteraard mooi wegstoppen langs de rand van je terras, gevel,…

Terrasverwarming tips

Nuttig om weten is dat je ook bij terrasverwarming warmte regelaars hebt. De goedkoopste modellen hebben meestal maar 1 stand. Je zet hem aan of uit. Daarnaast zijn er ook modellen die trapsgewijs regelbaar zijn. Je zet hem op en hij start op de lichtste stand, de volgende stand is warmer,… zo tot je de gewenste temperatuur hebt.

Hang je een verwarmer omhoog, weet dan dat de warmte vooral naar beneden gaat. Hang je hem aan een wand, dan zak de warmte ook minder snel vervliegen.

Hou rekening met de verbruikskosten. De aankoop van je toestel is 1 zaak. Daarnaast heb je uiteraard ook nog de aankoop van je gasfles nodig of het verbruik van de elektriciteit. De regel blijft ook, hoe hoger de temperatuur, hoe meer verbruik en he hoger de kosten.

Veiligheid boven alles. Bij staande modellen zijn er vaak veiligheidsmaatregelen ingebouwd. Zo zal een verwarmer automatisch uitschakelen als deze zou omvallen. Wel ook belangrijk om dit punt te bekijken bij de aankoop van je toestel.