Bronzen beelden

Bronzen beelden

Bronzen beelden zijn ontzettend geliefd, zowel voor binnen als voor buiten. Je vindt tegenwoordig dan ook een zeer gevarieerd aanbod van sculpturen en beelden in brons. Bovendien zijn er heel wat voordelen verbonden aan deze unieke beelden voor je tuin. Wij hebben alvast een aantal mooie bronzen tuinbeelden voor jou op een rijtje gezet.

(Tuin)beelden voor Buiten en Binnen.

Bronzen beelden overzicht

No post found

Bronzen beelden kiezen

De keuze van je tuinbeeld hangt af van een aantal factoren:

  • je persoonlijke smaak
  • op welke locatie moet het beeld staan
  • moet het beeld opvallen of net een klein accent brengen
  • Ben je dan ook op zoek naar een groot of eerder een klein bronzen beeld
  • Hou je van klassiek of eerder abstract
  • Wil je graag een sokkel om je beeld op te zetten
bronzen beelden

Unieke beelden in brons

Beelden in brons zijn tijdloos en ook niet leeftijdsgebonden. Je kan er bijgevolg iedereen een plezier mee doen. Alles hangt af van het thema en de stijl. Bronzen beelden zijn namelijk zo uitgebreid dan je voor iedereen wel een passend beeld hebt.

Heel vaak wordt een bronzen beeld gegeven voor een jubilee. Een geschikt cadeau, zeker voor binnen. Maar het komt vaak echt tot zijn recht binnen een groter geheel. Dan denken we aan een mooi aangelegde tuin. Of misschien is een unieke plek bij een waterpartij en vijver wel een leuke plek om je bronzen tuinbeeld te plaatsen.

Er zijn dan ook heel wat thema’s in bronzen beelden voorradig. De klassiekers zijn de figuren. Hierbij is een liefdespaar een absolute must. Vaak hieraan gelinkt zijn een dansend paar en familiebeelden. Daarnaast zijn er ook de dieren, bijvoorbeeld een zwaan, een vogel, parkieten,…

Ben je wat moderner aangelegd dan ga je eerder richting de abstracte beelden. Ook deze komen mooi tot hun recht in je tuin. Bovendien staan heel wat bronzen tuinbeelden mooi op een sokkel. Neem deze tip zeker mee in je beslissing bij het kopen van een geschikt tuinbeeld.

Kenmerken van brons

Alle unieke bronzen beelden zijn met de grootste zorg gemaakt door een bronsgieter, een echte kunstenaar dus. Brons is een legering van tin en koper. Het is een vrij zacht materiaal dat in een mal wordt gegoten. Het is ook heel eenvoudig in onderhoud. Met een vochtig doek en lauw water kom je al heel ver. Nadien even opblinken met een zacht doek en desnoods nog behandelen met een laagje bleke natuurlijke was en je beeld is als nieuw. Gebruik voor het onderhoud van brons zeker géén schuurspons of schoonmaakmiddel!

Voor meer ideeën voor je terras en tuin verwijzen we jou graag door naar onze homepagina van tuinbeeldenkopen.